Звернення України до Всесвітньої торговельної організації (ВТО) з проханням допомогти вирішити торгові питання з Росією може не допомогти, оскільки при вступі в цю організацію РФ змогла домогтися більш високих захисних мит. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Росія все більше відгороджується від українських товарів захисними митами, які у них відповідно до умов вступу у ВТО вищі, ніж у нас, приблизно вдвічі», - сказав прем'єр.

Таким чином, за його словами, у цьому випадку звернення до посередництва у ВТО може не допомогти.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов заявив, що Україна в рамках членства у ВТО ініціювала розгляд питання захисту інтересів українських кондитерських виробників після звернення корпорації Roshen, яка заявила про утиски її корпоративних інтересів з боку Росії.

30 жовтня під час засідання Комітету ВТО щодо технічних бар'єрів у торгівлі представником Мінекономрозвитку було піднято питання заборони Російською Федерацією імпорту певних кондитерських виробів з України.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110