Міністр закордонних справ України Леонід Кожара розраховує на позитивний результат майбутнього саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів після церемонії відкриття першого прикордонного знака на українсько-білоруському державному кордоні, повідомляє «УНІАН».

На запитання про шанси підписання Угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі Кожара відповів: «Я як міністр закордонних справ прогнозами не займаюся, я забезпечую позитивний результат. Я вважаю, що на сьогоднішній день існують всі передумови, щоб ми цього позитивного результату досягли».

За словами міністра, сьогодні всі чекають позитивного рішення у Верховній Раді. «Ми вважаємо, що Україна всі технічні завдання на сьогоднішній день виконала. Залишаються якісь політичні питання. Але в той же час всі питання, які залишилися на тлі відносин 46 млн українців і 500 млн громадян Європейського Союзу, вони, на наш погляд, не мають такого визначального політичного значення. Тому ми розраховуємо на позитивний результат сьогоднішньої роботи Верховної Ради України і успішний результат від майбутнього саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі», - сказав Кожара.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник міністра закордонних справ, керівник апарату МЗС Андрій Олефіров заявив про завершення підготовки проекту підсумкової декларації між Україною і Європейським Союзом, яку планується оголосити на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада.

Нагадаємо, Рада міністрів ЄС прийме рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185