Нормалізація відносин з Росією є головним питанням національної політики України. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Встановлюються бар'єри антидемпінгових розслідувань, санітарних обмежень, починають діяти нові технічні регламенти. Це реальність, яку жодними ідеологічними гаслами не замінити. Додайте до цього захмарні ціни на газ, ціни на нафту, експортні мита, якими обставлені вітчизняні підприємства, і для кожної людини, відповідальної за долю країни, стане очевидно, що питання №1 національної політики - це нормалізація відносин з РФ», - сказав глава уряду.

Разом з тим прем'єр підкреслив, що це указ уряду територіальному сектору економіки.

«Промисловці і підприємці саме з вирішенням цієї проблеми пов'язують свої можливості подолати негативні тенденції», - зазначив Азаров.

За його словами, саме врегулюванню двосторонніх проблем була присвячена зустріч Президента України Віктора Януковича з президентом РФ Володимиром Путіним.

Також прем'єр зазначив, що вирішення цього питання є головною позицією переговорів між главами урядів двох країн.

«У результаті останніх переговорів було досягнуто порозуміння, що сформована ситуація не відповідає довгостроковим інтересам і України, і Росії. Є домовленість про врегулювання цілої низки проблем», - сказав Азаров.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з українськими підприємцями і промисловцями заявив, що з початку поточного року товарообіг між Україною і Росією скоротився майже на чверть.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154