Країни Європейського Союзу, які наполягають на звільненні Юлії Тимошенко, насправді блокують євроінтеграцію України і підштовхують нашу країну до зближення з Митним союзом. Про це, як передає кореспондент Forum'у, журналістам заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

Регіонал повідомив, що сьогодні він має намір виступити в сесійній залі ВР і розповісти, які збитки принесли Україні газові контракти з РФ, підписані Тимошенко.

«Сьогодні Росія продовжує на базі цієї угоди говорити, що Україна платитиме наперед, що суперечить інтересам нашої країни... Ми вважаємо, що це злочин (підписання Тимошенко газових контрактів. - Ред.)», - заявив депутат.

«Я хочу запитати, шановні європейські партнери, у вас різноманітність точок зору: є група країн, яка говорить, що якщо не вирішите питання Тимошенко, Угода підписана не буде. Потрібна чітка відповідь на запитання, чи є серед європейських країн такі, які вважають, що ми повинні бути в Митному союзі? Я вважаю, що є. От я не можу зрозуміти логіку, чому ми підписали газову хартію з Європою, а Росія її підписала, але не ратифікувала, а всупереч нашим інтересам дається згода на будівництво обхідних газових потоків. Значить, газ є більшою політикою, ніж європейські цінності», - сказав він.

Крім того, Олійник хотів би отримати відповідь з Європи на запитання, чому немає критики європейських судів. «Чому ви не дочекалися рішення Європейського суду по суті і вже сказали: «не винна»?», - запитав він.

«Нехай чесно скажуть, що є країни, які ставлять нездійсненні завдання... Потрібно прояснити ситуацію, і не будемо спекулювати на питанні Юлії Тимошенко, і з'ясовувати, що нам просто коректно відмовляють», - заявив парламентарій.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Рибак відкрив ранкове позачергове пленарне засідання парламенту.

Представники місії Європейського парламенту, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та екс-президент ЄП Пет Кокс прибули в парламент.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163