Заяви про нібито політичні репресії щодо захисника екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Сергія Власенка або перешкоджання адвокатській діяльності не мають жодних підстав.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України у відповідь на постійні звернення представників ЗМІ щодо отримання коментаря у справі про нанесення тілесних ушкоджень колишній дружині Власенка.

«У справі Власенка ні про Вільнюський саміт, ні про його підзахисну немає жодного слова. Так само, як не було й слова про арешт підозрюваного у клопотанні слідчого до суду. Йдеться виключно про насильство чоловіка над жінкою, про нанесення тілесних ушкоджень, що підтверджується документами і свідченнями. І все. Тому гасла про якісь невідомі політичні репресії або перешкоджання адвокатській діяльності не мають жодних підстав. Тим більше що в постанові суду чітко сказано про те, що він зможе й надалі працювати у Харкові зі своєю підзахисною», - заявила керівник прес-служби Генеральної прокуратури
Маргарита Велькова.

Що ж стосується закидів адвоката підозрюваного з приводу предмета проведення експертизи, то, за її словами, як би того не хотілося стороні захисту, документальні підтвердження нанесення тільних ушкоджень потерпілої датовані тими датами, коли, власне, ці тілесні ушкодження були нанесені їй.

«Експертиза, про яку говорить Власенко і яка була проведена у 2013
році, - це всього лише вимога процесуального законодавства. Проводилася
вона на основі медичних довідок і документів, які лікарями та експертами надавалися в часи, коли екс-дружина Власенка зверталася до них за допомогою», - пояснила Вона.

Як повідомляв ForUm , Генеральна прокуратура України повідомила Сергію Власенку про підозру у скоєнні злочину - заподіянні легких тілесних ушкоджень і насильницьких дій його колишній дружині Наталії Окунській.

11 та 12 листопада Власенко давав свідчення у даному кримінальному провадженні в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України.

12 листопада Печерський районний суд Києва обрав відносно нього запобіжний захід у вигляді застави в сумі 22 тис. 940 грн.

Учора, 12 листопада, Генеральна прокуратура України завершила досудове слідство у кримінальному провадженні за підозрою захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко, колишнього народного депутата Сергія Власенка в заподіянні тілесних ушкоджень колишній дружині Наталії Окунській.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

123