У Києві викрито діяльність злочинної групи, причетної до розкрадання 10 мільйонів гривень державних коштів, які призначалися для закупівлі медичного обладнання в Головний військовий госпіталь Міністерства оборони.

Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю столичного управління МВС, в організації злочину підозрюється чиновник військово-медичного департаменту Міноборони.

«Злочинну схему привласнення мільйонів він розробив і втілив у життя разом з двома співучасниками. Вони виробляли махінації у розрахунковій документації на справжню вартість та митне оформлення медичного обладнання для військового госпіталю. Фіктивне збільшення обсягів фінансування цього проекту дозволило членам організованої злочинної групи присвоїти зазначену суму», - повідомили в міліції.

Слідчим відділом Головного управління нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Генеральної прокуратури України відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 423 Кримінального кодексу України (Зловживання військовою посадовою особою владою або службовим становищем), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Зараз правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до скоєння цього злочину. Слідство у справі триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149