Підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом нічого не змінить у відносинах України і Росії. Про це заявив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький в ефірі «Радіо Свобода».

«Я думаю, що це абсолютно демонізація (заяви про зміну відносин з РФ - Ред.), тому що, з точки зору режиму торгівлі з Росією, ми жодним чином його не змінюємо. Як на сьогоднішній день існує угода про вільну торгівлю з СНД, яка також охоплює наші відносини з Росією та іншими членами Митного союзу, так вона існуватиме і завтра. І з української сторони жодного разу не звучало того, що ми хочемо припинити якісь частини цієї угоди або вийти з цієї угоди, або підвищити мита і т.п. Демонізація відбувається, знову ж, зі зворотного боку», - заявив він.
За його словами, підготовка до підписання Угоди про вільну торгівлю з Євросоюзом жодним чином не пов'язана з нинішнім падінням промислового виробництва в Україні.
 
«Продукція українського виробництва, від якої відмовилася Російська Федерація, очевидно, вже чимось замінена. Адже не можна відмовитися від продукції, якщо вона необхідна.
Наприклад, від трубної продукції відмовляються не на початку року, а протягом кількох років. Якщо відмовляються від вагонів, то відповідні потужності або створюються, або планують створити. І той запас вагонів, що існує зараз у Росії, достатній, щоб задовольнити короткострокові потреби», - переконаний П'ятницький.

Він також зазначив, що після підписання Асоціації з ЄС для України відкриються величезні можливості на європейському ринку.

Раніше глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що розриву торговельних відносин України з Росією у разі підписання Києвом Угоди з Європейським Союзом про асоціацію не буде.

У проекті Угоди про асоціацію з Європейським Союзом відсутні положення, що обмежують право України брати участь в інших міждержавних об'єднаннях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

608