Режим надзвичайного стану, введений у Єгипті після масових сутичок прихильників поваленого президента Мухаммеда Мурсі і армією, офіційно знято у вівторок о 16.00 за каїрським часом, повідомляють єгипетські ЗМІ.

Відповідне рішення прийняв Адміністративний суд Єгипту, пише РІА «Новости».

Нагадаємо, з 14 серпня в країні на місяць був введений режим надзвичайного стану, а в 11 провінціях - комендантська година. Це рішення ухвалили після сутичок прихильників колишнього президента Мухаммеда Мурсі з правоохоронними органами, жертвами яких стали сотні людей. Потім режим НС продовжувався.

14 серпня сили єгипетського МВС спільно з підрозділами армії почали розгін наметових таборів прихильників поваленого військовими екс-президента Мухаммеда Мурсі. Жертвами заворушень стали кілька сотень людей, поранення отримали близько чотирьох тисяч.

Пізніше прихильники Мурсі з числа «братів-мусульман» почали нові протестні ходи, на які армія відповіла стріляниною і жорстким розгоном мітингувальників.

4 листопада в Єгипті розпочався суд над Мурсі. Поваленому президенту Мурсі інкримінують навмисне вбивство і фізичне насильство, що спричинили загибель шести демонстрантів і поранення сотень інших під час заворушень біля резиденції глави держави у грудні 2012 року. Нові слухання повинні відбутися 8 січня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

367