Другий президент України Леонід Кучма (1994-2004 рр.) вважає, що Україна багато втратить, якщо не буде підписано Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу «Україна».

«Я, може, грубувато відповім, але хочу, щоб мене правильно зрозуміли, тим більше, що я не остання інстанція, яка повинна робити висновки «що, якщо». Мені здається, що ми залишимося біля розбитого корита з невиконаними деякими своїми рішеннями», - сказав він, відповідаючи на запитання, що буде, якщо Асоціацію не підпишуть.

Він також зазначив, що був і залишається прихильником європейської інтеграції. «Там дійсно цінності, починаючи з економіки і закінчуючи політикою. Але це наша довгострокова перспектива», - зазначив Кучма.

Екс-президент України також упевнений, що сьогодні у влади немає іншого шляху, крім тільки підписання Угоди з ЄС. «Сьогодні у влади немає іншого рішення, як підписувати цю Угоду. Але для цього потрібно виконувати ті зобов'язання, які влада дала Європейському Союзу», - сказав він.

Говорячи про Митний союз, Кучма зазначив, що не бачить поки що в його реалізації позитивного результату: «Поки є тільки гасла, а конкретних рішень навіть щодо Мінської зустрічі видно, що їх немає».

Як раніше повідомляв ForUm, заступник міністра закордонних справ, керівник апарату МЗС Андрій Олефіров заявив про завершення підготовки проекту підсумкової декларації між Україною і Європейським Союзом, яку планується оголосити на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада.

Нагадаємо, Рада міністрів ЄС прийме рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

497