У Києві на перетині проспекту Перемоги та бульвару Академіка Вернадського встановили суперсучасну автобусну зупинку. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на КК «Київавтодор».

Конструкція виготовлена з нержавіючої сталі, яку не треба фарбувати, і яка може прослужити без ремонту близько 10 років, і протиударного скла.

Крім того, зупинка обладнана телевізором, монітор якого захищений загартованим склом з плівкою. Як зазначають розробники, зупинку за необхідності можна легко обладнати GPS, Wi-Fi, розетками для зарядки телефонів та іншими зручностями.

«Зараз установка таких конструкцій є експериментальною. Однак, як нам відомо, ідея дуже сподобалася киянам, тому, якщо пілотний проект отримає підтримку громадськості, кількість таких зупинок в місті може збільшитися», - розповів генеральний директор КК «Київавтодор» Петро Береговий.
 
За його словами, щоб уникнути пошкодження зупинок, під їх дахом встановлюють антивандальні камери.

Нова зупинка була встановлена в рамках реконструкції проспекту Перемоги, яка передбачає проведення комплексу робіт з влаштування асфальтобетонного покриття проїзної частини і тротуарів, облаштування велосипедних доріжок тощо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149