Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову забезпечити розробку та затвердження плану заходів щодо поліпшення житлових умов студентської та учнівської молоді до 1 серпня 2014 року.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, відповідне доручення підписано сьогодні з метою підвищення ролі молоді в розбудові демократичного громадянського суспільства, а також забезпечення вирішення актуальних питань, порушених на Всеукраїнському форумі молоді.

Крім того, уряду доручено забезпечити при доопрацюванні проекту державного бюджету на 2014 рік та на наступні роки фінансування витрат на реалізацію Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2009-2015 роки та Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки.

Також Янукович доручив до 31 березня 2014 року забезпечити розробку і видання нормативно-правових документів, необхідних для врегулювання питань щодо створення регіональних молодіжних центрів для роботи з молоддю.

Кабмін і місцеві влади до 3 лютого 2014 року повинні пропрацювати питання про розмежування компетенції структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій, які реалізують державну політику у сфері освіти і науки, молоді та спорту, а також забезпечити створення регіональних молодіжних центрів до 1 вересня 2014 року.

Також до 1 вересня Президент доручив вжити заходи щодо залучення лідерів молодіжних громадських організацій, зокрема шляхом відновлення діяльності дорадчих органів з питань молодіжної політики, вирішення проблемних питань, що стосуються молоді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247