Печерський районний суд Києва обрав захиснику Юлії Тимошенко Сергію Власенку, який звинувачується в побитті своєї колишньої дружини Наталії Окунської, запобіжний захід у вигляді застави в сумі 22 тис. 940 грн.

Відповідне рішення сьогодні, після 3,5 годин перебування в нарадчій кімнаті, оголосила слідчий суддя Світлана Волкова.

Також, за рішенням суду, Власенко зобов'язаний протягом двох місяців щопонеділка та щочетверга з 9.00 до 11.00 з’являтися в Головне слідче управління Генпрокуратури і відмічатися, повідомляє «УНІАН».

Разом з тим, суд зобов'язав Власенка з метою запобігання ухилення від співпраці зі слідством слідчому Генпрокуратури здати на зберігання свій закордонний паспорт та інші документи, які можуть дати йому можливість виїзду за кордон.

Крім того, Власенку заборонено залишати територію Києва, за винятком виїзду в Харків для виконання ним функцій захисника Юлії Тимошенко.

Він повинен внести на депозитний рахунок Печерського районного суду Києва зазначені кошти до 19 листопада включно.

У разі, якщо підозрюваний порушить покладені на нього судом зобов'язання, то внесену ним грошову заставу буде відраховано в дохід держави.

Як повідомляв ForUm, 11 листопада Власенка викликали на допит у Генпрокуратуру, де сповістили про підозру у неодноразовому застосуванні фізичних насильницьких дій до колишньої дружини Наталії Окунської.

Сьогодні на засіданні суду прокурор заявив, що Генеральна прокуратура України просить Печерський районний суд Києва обрати для Власенка запобіжний захід у вигляді внесення застави в сумі 22 тис. 940 грн і особистого зобов'язання.

Генпрокуратура звинувачує Власенка в скоєнні злочину за ч. 1, ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) і ч. 1 ст. 126 (побої та катування) Кримінального кодексу України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234