Робоча група з підготовки законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном оголосила перерву до завтрашнього ранку, не прийшовши до єдиного рішення, як передає кореспондент Forum'у.

Після тривалих дискусій керівник парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін (фракція «Батьківщина») заявив, що законопроект, напрацьований представниками опозиції, сьогодні буде зареєстрований у парламенті і завтра винесений у зал, після чого всі нардепи від меншини покинули зал нарад.

Він додав, що даний законопроект буде виноситися без рішення профільного комітету, оскільки скликати його сьогодні неможливо.

Раніше народний депутат Ірина Геращенко озвучила вимогу фракції «УДАР», яка полягає в тому, що фракція Партії регіонів має напрацювати і подати на розгляд групи свій законопроект.

Народний депутат від фракції ПР Володимир Олійник у черговий раз підкреслив, що фракція не буде вносити законопроект, а готова створити документ у рамках робочої групи, що складається з представників усіх фракцій, а також позафракційних депутатів, шляхом досягнення консенсусу.

Як повідомив кореспонденту Forum'у голова робочої групи Геннадій Васильєв, про продовження роботи журналістам повідомлять додатково.

Нагадаємо, 8 листопада Рада створила тимчасову робочу групу з підготовки законопроекту про виїзд засуджених для лікування за кордон на пропорційній основі.

Народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що робоча група знайшла спільну мову щодо третини позицій з дев'ятнадцяти.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання парламенту на 13 листопада, на якому планується прийняти цей законопроект.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196