Росія не згодна з претензіями України, яка через Всесвітню торговельну організацію зажадала звіту про перевірки фабрик Roshen.

Про це розповів директор департаменту торгових переговорів Мінекономрозвитку РФ Максим Медведков.

«Був комітет з технічних бар'єрів у торгівлі, де український представник зробив заяву про те, що Росія вжила заходів щодо цукерок Roshen у порушення своїх зобов'язань за угодою щодо технічного регулювання. Ми так не вважаємо», - цитує слова Медведкова «Інтерфакс-Україна».

«На наступному комітеті дамо відповідь», - сказав він, додавши, що наступне засідання відбудеться навесні наступного року.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна офіційно запросила у Російської Федерації через Всесвітню торговельну організацію (ВТО) надати офіційні деталізовані роз'яснення та обґрунтування введених у кінці липня цього року обмежень щодо поставок української кондитерської продукції на предмет їх відповідності Угоді про технічні бар'єри в торгівлі (TBT Agreement), а також давно очікувану відповідь на запит про TBT і санітарні і фітосанітарні заходи (TBT/SPS EP).

Ввезення в РФ кондитерських виробів Roshen України заборонено після того, як Росспоживнагляд відібрав у торгових мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості.

Україна направила РФ всі матеріали, необхідні для повернення продукції Roshen на російський ринок.

Росспоживнагляд за підсумками візиту експертів у жовтні в Україну виявив, що продукція кондитерських фабрик корпорації Roshen не відповідає сучасним вимогам безпеки та якості.

У Мінагропрод України заявили, що українська сторона виконала всі умови Росспоживнагляду щодо організації інспектування кондитерських фабрик корпорації Roshen, при цьому інспекційна група Росспоживнагляду порушила процедуру перевірок і на даному етапі відмовилася від конструктивного вирішення питання двосторонньої торгівлі.

Україна до 8 листопада не отримала від Росспоживнагляду акту щодо результатів перевірки фабрик Roshen.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2141