Законопроект опозиціонерів про внесення нової статті до Кримінального кодексу, що передбачає застосування умовно-дострокового звільнення до осіб, які одержали право лікуватися за кордоном, паралізував роботу групи з розробки законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном. Таку заяву зробила народний депутат від фракції Партії регіонів Інна Богословська, повідомляє кореспондент Forum'у.

За її словами, вчора депутати домовилися напрацювати законоініціативу про так звані канікули, а сьогодні опозиція пропонує умовно-дострокове звільнення, а також зараховувати термін перебування на лікуванні в загальний строк відбування покарання.

«Шпагат між вчора та сьогодні. Сьогодні ви прийшли із законопроектом, який повністю суперечить попереднім домовленостям», - обурилася вона і додала, що пропонований інструмент щодо умовно-дострокового звільнення суперечить всьому інституту УДЗ.

Народний депутат від фракції Партії регіонів Віталій Журавський додав, що вносити в КК нову статтю 84-1 недоцільно ще й тому, що це створить конкуренцію вже існуючих норм, що регулюють одні і ті ж питання.

Як повідомляв ForUm, 8 листопада Рада створила тимчасову робочу групу з підготовки законопроекту про виїзд засуджених для лікування за кордон на пропорційній основі.

Народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що робоча група знайшла спільну мову щодо третини позицій з дев'ятнадцяти.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання парламенту на 13 листопада, на якому планується прийняти цей законопроект.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166