Колишній ректор Податкового університету Петро Мельник був знайомий з екс-міліціонером Миколою Бедрієм, якого звинувачують у службовій недбалості, що призвела до втечі затриманого.

Про це повідомив старший інженер зв'язку з відділу матеріального забезпечення МВС України у Київській області Ігор Ганенко під час судового засідання у Броварському міськрайонному суді у справі міліціонерів, що проґавили втечу Мельника, повідомляє «Укрінформ».

«Я не можу стверджувати, які саме були відносини, але вони точно були знайомі - Мельник і Бедрій. Оскільки, коли ми прийшли йому надівати браслет, то Мельник з Бедрієм привіталися», - сказав Ганенко.

Наступне засідання суду у цій справі відбудеться 14 листопада.

Як повідомляв ForUm, Мельник був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабарі в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів у ВНЗ.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він втік з-під домашнього арешту

13 серпня він оголошений у міждержавний розшук, а 14 серпня - у міжнародний.

27 серпня Захарченко заявив, що правоохоронні органи встановили місце знаходження Мельника і готуються до його затримання та екстрадиції в Україну.

6 вересня прокуратура завершила досудове слідство у кримінальній справі відносно двох службових осіб органів внутрішніх справ і передала до суду обвинувальний акт за звинуваченням їх у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України, тобто у службовій недбалості, внаслідок якої скоїв втечу затриманий.

Обвинуваченим міліціонерам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років.

Свідчення слідчого МВС Олега Зайцева, який першим був допитаний у справі міліціонерів за звинуваченнями у допущенні втечі екс-ректора податкового університету Петра Мельника, підтверджують їх бездіяльність.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188