Прем'єр-міністр України Микола Азаров підписав з представниками всеукраїнських громадських об'єднань інвалідів меморандум про співпрацю, як передає кореспондент Forum'у.

Положення меморандуму передбачають можливість впровадження дієвих механізмів для широкої участі громадськості у розробці державної політики у соціальній сфері.

Згідно з меморандумом, представники уряду та громадські активісти проводитимуть постійні консультації з питань захисту прав людей з особливими потребами, спільно розроблятимуть план дій щодо створення в Україні безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та будуть проводити моніторинг реалізації державних програм для людей з особливими потребами.

Також меморандумом передбачається широке залучення представників громадських об'єднань інвалідів до громадських рад, створених при центральних органах виконавчої влади та в органах місцевого самоврядування, а також робочих груп, які працюють над розробкою та удосконаленням законодавства в соціальній сфері.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181