Виробники повинні самі фінансувати модернізацію підприємств. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час зустрічі з представниками всеукраїнських громадських об'єднань інвалідів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Коли я називаю цифру 150-160 млрд євро (необхідну для модернізації і перебудови економіки. - Ред.), а багато хто мене з одного боку критикує, що ця цифра надто велика, а деякі кажуть, що маленька. Але це, безумовно, щось середнє. Неможливо з точністю до 1 євро порахувати, у що обійдеться модернізація країни», - заявив він.

За його словами, головне питання полягає в тому, щоб знайти джерела фінансування для модернізації. «Вони повинні, насамперед, бути у самого виробника. Саме виробництво повинно створювати прибуток, за рахунок чого і здійснюється модернізація», - підсумував він.

Як повідомляв ForUm, раніше Азаров заявив, що Україні для модернізації і перебудови економіки для здійснення конкурентного товарообігу з країнами Євросоюзу сьогодні потрібно мати близько 160 млрд євро.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122