Парламентська фракція Партії регіонів пропонувала опозиційним фракціям створити робочу групу для вироблення прийнятного для ухвалення депутатами законопроекту про можливості лікування ув'язнених за кордоном.

Але представники опозиції, скориставшись нормами регламенту, відмовилися розглядати вже подані законопроекти на засіданні профільного комітету - заявив в інтерв'ю агентству «Лігабізнесінформ» Олександр Єфремов, керівник фракції регіоналів у ВР.


«Я пропонував нашим колегам з опозиції створити відповідну групу, раз вони не можуть напрацювати законопроект, який може бути прийнятний для ухвалення в сесійній залі. І навіть коли були зареєстровані перші проекти три тижні тому, і ми пропонували їх розглянути на комітеті, вони, прикриваючись нормою про те, що порушені терміни, не стали розглядати це на комітеті. Потім вони кинулися і кажуть: давайте голосувати. І не просто за якийсь законопроект, а за проект Лабунської», - розповів Єфремов.

У той же час лідер парламентської фракції регіоналів підкреслив, що місія Кокса-Кваснєвського більше працює з представниками опозиції, яка не поспішає приймати законопроект, який може вирішити «питання Тимошенко». Єфремов вважає, що європейські політики повинні були б провести консультації з іншими політичними силами в парламенті.

«Виявляється, що Кокс і Кваснєвський, перебуваючи в лікарні у Тимошенко, погодили, що треба голосувати за проект Лабунської. Кваснєвський потім подзвонив керівнику парламенту і говорить: «Ми домовилися, що треба голосувати за такий проект». Коли до мене дійшла ця інформація, я був дуже здивований. З палати засудженої дзвонять представники ЄС, розповідають, що потрібно робити, і при цьому вони не спромоглися навіть поставити запитання нашій фракції і дізнатися нашу точку зору. З нами ні Кокс, ні Кваснєвський жодного разу не зустрічалися. Якщо вони вважають, що будуть працювати з опозицією, а ми будемо виконувати їхні вказівки - це їхня помилка, - заявив лідер регіоналів.

У той же час Єфремов зазначив, що законопроект, на ухваленні якого наполягає місія Кокса-Кваснєвського, юридично безграмотний і дозволить лікуватися й уникати відбування тюремних термінів соціально небезпечним злочинцям.

«Почитайте законопроект Лабунської. Це проект, який говорить про те, що якщо засуджений 365 днів був госпіталізований, то він має право подати заяву і бути направлений на лікування за кордон. Я поставив запитання омбудсмену Валерії Лутковській, скільки таких звернень в Україні? Таких не один десяток: ось засуджена у 2005 році за вбивство, ось засуджений у 2009-му - підходять за всіма параметрами. Ми що, повинні всіх цих вбивць і ґвалтівників відпускати? А де гарантія, що навіть якщо ми приймемо цей абсолютно юридично безграмотний документ Лабунської, то з нами підпишуть асоціацію?», - сказав Єфремов.

Нагадаємо, 13 листопада поточного року місія Кокса-Кваснєвського повинна надати звіт про те, як Україна вирішує проблему виборчого правосуддя, зокрема «питання Тимошенко». Представники опозиції заявили, що готові підтримати будь-який законопроект, який буде рекомендований місією Кокса-Кваснєвського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170