Цієї осені тиск готівкового ринку на міжбанківський ринок практично відсутній. Таку думку висловив начальник аналітичного відділу «Альфа-Банку» Олексій Блінов, повідомляє система TRDATA.

«Ринок готівкової іноземної валюти в жовтні залишався стабільним. Клієнти обмінних пунктів валюти придбали 1,8 млрд доларів, тоді як у жовтні 2011 і 2012 років обсяги купівлі іноземної валюти становили 2,5 млрд доларів і 3,3 млрд доларів відповідно», - сказав він.

За словами фахівця, нетто-купівля іноземної валюти на офіційному готівковому ринку становила лише 0,2 млрд доларів, тоді як у вересні 2012 року склала 2,2 млрд доларів.

«У нинішньому році девальваційна стурбованість населення істотно нижча, ніж восени 2012 року. Це підтверджується і динамікою депозитів: за нашими оцінками, у жовтні тривало активне зростання вкладів населення в гривнях, тоді як кошти клієнтів в іноземній валюті практично не приростали. При цьому важливо враховувати, що ставки за гривневими депозитами зараз істотно нижчі, ніж рік тому», - зазначив Блінов.

Таким чином, на його думку, тиск готівкового ринку на міжбанківський ринок практично відсутній.

Зокрема, в минулому місяці нетто-інтервенції НБУ на міжбанківському ринку склали лише 297 млн доларів. Для порівняння, у жовтні 2011-2012 років НБУ продавав по 1,5-1,8 млрд доларів золотовалютних резервів за місяць.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143