Внаслідок втручання опозиції у роботу місії Кокса-Кваснєвського, остання дещо спотворено дивиться на ситуацію в Україні. Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Я частково солідаризуюся з позицією, що через опозицію місія Кокса-Кваснєвського працювала з ухилом в один бік. Це говорить про те, що меншість спочатку закладала певний ефект в їхню місію. Подібна політика сьогодні відбивається на гальмуванні вирішення питання Тимошенко», - зазначив він.

На його думку, зазначені помилки завели вирішення питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в глухий кут.

Карасьов нагадав, що раніше представники опозиції заявляли, що погодяться на будь-яке рішення щодо Тимошенко, схвалене місією. У зв'язку з цим, на його думку, чим менше опозиціонери будуть заважати Коксу і Кваснєвському, тим швидше вирішиться питання Тимошенко.

«Якщо сторони зроблять крок назустріч компромісу, якщо місія Кокса-Кваснєвського зробить все, щоб знайти такий компроміс, якщо всі будуть мати чітку позицію щодо такого компромісу, тоді питання Тимошенко може бути вирішене, відповідно, буде вирішене питання про асоціацію», - розповів Карасьов.

Як раніше повідомляв ForUm, 7 листопада, місія спостерігачів від Європарламенту в складі екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента Європарламенту Пета Кокса визначила дедлайн для прийняття пакету законів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151