Звинувачення Генпрокуратури у тому, що вона нібито веде «побутову » справу за обвинуваченням Сергія Власенка у побитті своєї колишньої дружини Наталії Окунської, безпідставні. Такі заяви можуть робити тільки малограмотні юристи, не знайомі з новим законом про адвокатуру. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, голова підкомітету з питань забезпечення верховенства права, організації конституційних повноважень ВР, судоустрою та статусу суддів Комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя Вадим Колесніченко, повідомляє прес-служба ПР.

«З введенням в дію нового КПК і Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» розслідування відносно адвокатів повинна проводити тільки Генпрокуратура або прокуратура не нижче обласного рівня. Верховна Рада спеціально підняла статус адвоката, щоб у судовому процесі у адвоката і прокурора були рівні права і можливості. За новим КПК адвокат в багатьох правах прирівняний до народного депутата України. І адвокату, депутату повідомлення про підозру у вчиненні злочину може вручити генпрокурор, його заступник або прокурор не нижче рівня області», - заявив парламентарій.

Він зазначив, що Власенко є захисником Юлії Тимошенко, і на нього поширюється дана норма. До того ж, за інформацією Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, Власенко зберігає за собою статус адвоката, тому на нього поширюються новації КПК і закону про адвокатуру. «Тому Генеральна прокуратура діє в рамках закону з дотриманням прав, які належать Сергію Власенку як адвокату »,- підкреслив Колесніченко.

Нагадаємо, 11 листопада захиснику екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Сергію Власенку вручено повідомлення про підозру у неодноразовому застосуванні фізичних насильницьких дій до колишньої дружини Наталії Окунської.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170