Підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом спрямоване на модернізацію України, і не варто його політизувати. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході зустрічі з представниками всеукраїнських громадських об'єднань інвалідів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Дехто політизує це питання, каже, що якщо не буде підписано Угоду з ЄС - Ред.), то ми в Європу не підемо, чи підпишемо і завтра будемо в Європі. І та, й інша точка зору невірна. Перш за все, ми це робимо для самих себе, розуміючи необхідність докорінного реформування нашої держави, її модернізації», - зазначив прем'єр.

Говорячи про зобов'язання стосовно технічних стандартів і технічних норм регулювання, які Україна візьме на себе, приєднуючись до угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, Азаров підкреслив: «Ми не підписуємося під папірцями, а під існуючою колосальною програмою модернізації країни».

Прем'єр-міністр також зазначив, що на сьогоднішній день одне і з важливих питань полягає також у тому, щоб знайти джерела для модернізації країни.

Він сказав, що відкриття ринків ЄС є перевагою для України, у той же час зазначивши, що Україні необхідно працювати над тим, щоб бути на цих ринках конкурентоспроможною .

Як раніше повідомляв ForUm, заступник міністра закордонних справ, керівник апарату МЗС Андрій Олефіров заявив про завершення підготовки проекту підсумкової декларації між Україною і Європейським Союзом, яку планується оголосити на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада.

Нагадаємо, Рада міністрів ЄС прийме рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224