Асоціація України з Європейським Союзом поведе за собою зближення країни з НАТО. Таку думку в коментарі ForUm'у висловив екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

«Це дві сторони однієї медалі. Асоціація з ЄС і вступ до НАТО - це один шлях зміцнення цивілізаційного вибору. Якщо ви подивитеся на наших західних партнерів, які були під комуністичним ярмом, то побачите, що 99% із тих, хто там був, є членами ЄС та НАТО. Ті, хто хоче розірвати європейську та євроатлантичну інтеграцію, не розуміють, що це один процес», - сказав він.

Огризко підкреслив, що «співпраця з НАТО означає не тільки військові справи, але і політичні речі, які сьогодні дуже потрібні Україні».

Нагадаємо, Україна сподівається на підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі (Литва) 28-29 листопада.

Засідання комісії Україна-НАТО на рівні глав держави та урядів планують провести у 2014 році, повідомили у місії України при НАТО.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Україна і Грузія стануть членами Альянсу після того, як виконають необхідні умови.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156