У Міністерстві закордонних справ України запевняють, що Україна докладає максимум зусиль для підписання у Вільнюсі Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс у ході брифінгу, передає кореспондент ForUm'у.

«Ми докладаємо всіх зусиль , щоб Асоціація була підписана, і ми сподіваємося, що такого ж підходу дотримується і європейська сторона, оскільки це питання стратегічної важливості як для України, так і для ЄС», - зазначив він.

За його словами, Київ сподівається, що європейська сторона продемонструє комплексний підхід до оцінки стану готовності України щодо виконання критеріїв вступу до ЄС і буде виходити з того, що це глобальне стратегічне питання також і для всієї Європи.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник міністра закордонних справ, керівник апарату МЗС Андрій Олефіров оголосив про завершення підготовки проекту підсумкової декларації між Україною і Європейським Союзом, яку планується оголосити на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада.

Нагадаємо, Рада міністрів ЄС прийме рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124