У Житомирській області міліція знищила партію наркотиків вартістю більше двох мільйонів гривень. Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС області, правоохоронці спалили на багатті канабіс та макову соломку, рослини конопель і маку, а також амфетамін, опій і метадон, вилучені із незаконного обігу у ході протидії наркозлочинності.

Всі ці небезпечні наркотичні та психотропні засоби були речовими доказами майже у сотні кримінальних процесів, за якими зараз прийняті судові рішення. У вогні були знищені понад 11 кг коноплі, майже 5 кг макової соломки, 1700 рослин маку, 300 рослин коноплі та інші речовини, що працівники міліції вилучили у наркоділків та осіб, які вживають наркотики.

«Значна частина нарковмісних рослин була виявлена у ході оперативно-профілактичної операції «Мак-2013», який правоохоронці проводили на території області влітку і на початку осені. Щоб запобігти незаконним посівам маку та конопель, працівники міліції обійшли і перевірили понад 2000 присадибних ділянок, сільських господарств, установ і організацій. За цей час правоохоронці виявили та знешкодили 115 незаконних посівів нарковмісних рослин», - повідомив начальник відділу у боротьбі з незаконним обігом наркотиків Андрій Струпинсь кий.

Як наголошується у повідомленні, працівники міліції продовжують роботу щодо запобігання вирощуванню, виробництву і розповсюдженню наркотиків і психотропних речовин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

112