За ніч народні депутати від опозиції - учасники робочої групи з напрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном - розробили нову законоініціативу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході засідання групи заявив голова комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат від фракції «Батьківщина» Андрій Кожем'якін.

За його словами, робота над законопроектом здійснювалася всю ніч. Кожем'якін підкреслив, що документ складається з трьох сторінок плюс порівняльна таблиця.

Депутат зазначив, що до нього ввійшли всі пропозиції, які були вчора погоджені на засіданні робочої групи, а також три пункти, які не знайшли спільної підтримки. «Внесення змін у Кримінально-процесуальний кодекс і Кримінально-виконавчий дійсно необхідне », - заявив він.

У свою чергу, народний депутат від фракції «УДАР» Ірина Геращенко повідомила, що цим законопроектом пропонується, що гарантії повернення в країну засудженого повинні бути прописані відповідно до Європейської конвенції про видачу правопорушників від 1958 року, ратифікованої ВРУ в 1998 році.

Представники більшості заявили, що їм потрібен час для ознайомлення з пропозиціями опозиції. «На слух такі документи не сприймаються, це ж з кондачка так не робиться, нам необхідна перерва », - заявив член фракції Партії регіонів Віталій Журавський.

Після чого голова робочої групи Геннадій Васильєв оголосив перерву в її роботі до 14: 00.

Як раніше повідомляв ForUm, вчора, 11 листопада, робоча група з напрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном прийняла рішення, які саме норми увійдуть в новий документ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210