Бориспільська міжрайонна прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно трьох працівників Бориспільської виправної колонії (№119), які незаконно збували наркотичні засоби у місцях позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Встановлено, що молодші інспектори відділу нагляду і безпеки та охорони під час свого чергування неодноразово проносили на територію колонії і продавали наркотики ув'язненим. Попалися наглядачі на черговій спробі пронести у колонію наркотики.

Зазначеним посадовим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.364, ч.2 ст.15, ч .2 ст.307, ч.2 ст. 307 КК України (зловживання працівниками правоохоронного органу службовим становищем, а також замах на збут та збут наркотичних засобів у місцях позбавлення волі). Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

В даний час попереднє слідство за вказаним провадженням здійснює прокуратура області. Відповідальність за вчинення зазначених кримінальних правопорушень передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332