Напад на автомобіль народного депутата України Мустафи Джемільо ва, а також підпали кримських мечетей спрямовані на дестабілізацію громадського спокою на півострові. Таку думку висловив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Не розкрито жодного і з цих злочинів. Не встановлені ні замовники, ні виконавці. Це дозволяє говорити про те, що всі вони є ланками одного ланцюга», - цитує Чубарова прес-служба Меджлісу.

Він зазначив, що метою таких злочинів є дестабілізація суспільного спокою на півострові, розв'язування міжнаціональної, міжрелігійної ворожнечі.

«Злочини, як у випадку з мечетями, нападом на транспорт народного депутата, мені особисто дозволяють стверджувати, що вони всі пов'язані єдиним наміром - провокацією», - сказав він.

Чубаров додав, що напад на автомобіль Джемільова, як і інші провокаційні злочини , навряд чи буде розкрито.

«Дуже важко зараз сподіватися на те, що і цей злочин буде розкрито», - сказав він.

Нагадаємо, у Сімферополі невідомі розбили каменем лобове скло автомобіля народного депутата України Мустафи Джемільова. Інцидент стався вночі 10 листопада на стоянці біля будівлі на вул.Шмідта,2, де розташована приймальна нардепа. У цей час сам Джемільо в перебував у своєму кабінеті. Київський райвідділ міліції за даним фактом веде слідчі роботи.

13 жовтня сталася пожежа у центральній мечеті «Яні Джалі» у Саках. Кримська міліція проводить розслідування за фактом загоряння, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 КК У країни (умисне знищення або пошкодження чужого майна).

15 жовтня у Криму горіла ще одна мечеть. Займання сталося близько 04:00 в кімнаті імама в мечеті, яка розташована у селі Рівне Красногвардійського району.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201