Співробітники відділу у боротьбі з незаконним обігом наркотиків Дніпровського районного управління столичної міліції затримали 23-річного хлопця, який налагодив у себе вдома виробництво наркотичних речовин.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю головного управління МВС у Києві, у 19-річному віці студент одного і з медичних вузів отримав у спадок трикімнатну квартиру і вирішив жити окремо. Через деякий час його відрахували з навчального закладу.


 
Юнак вирішив здати в оренду одну і з кімнат. Квартирант при цьому був неодноразово судимий за зберігання наркотичних речовин.

«Дізнавшись, що хлопець навчався на фармацевта, квартирант умовив його спробувати виготовити наркотики у домашніх умовах. Молодий чоловік не тільки погодився, але і не помітив, як сам став наркозалежним. Доводилося готувати «дози» щодня вже для двох», - повідомили у міліції.


 
Під час санкціонованого обшуку у квартирі затриманого оперативники вилучили склянки з опієм, більше 20 кілограмів макової соломи і речовини, які використовувалися для виготовлення наркотичних речовин.

Слідчим відділом Дніпровського райуправління порушено кримінальне провадження стосовно господаря квартири за двома статтями Кримінального кодексу України - за статтею 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів) та статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту).

Громадянину, який орендував кімнату, теж доведеться відповідати за статтею 309 КК. Затриманим загрожує позбавлення волі на термін до 5 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136