Колишні керівники державного підприємства «Інформаційний центр» за блокування роботи державних реєстрів Міністерства юстиції оголошені в міжнародний розшук.

Про це міністр юстиції Олена Лукаш заявила в інтерв'ю газеті «Урядовий кур'єр».

«Колишні керівники ДП «Інформаційні технології» перебувають у міжнародному розшуку, на території держави не з'являються, не співпрацюють зі слідством. Остаточні висновки про ситуацію, яка виникла на початку жовтня з реєстрами, зроблять правоохоронні органи і суди. Інформація у реєстрах залишилася недоторканою, повною, такою, як вона і була», - повідомила вона.

Крім того, профільний міністр вважає метою зриву роботи держреєстрів лише присвоєння підозрюваними державних коштів, одержуваних у вигляді роялті (авторської винагороди) за розробку програмного забезпечення.

Як повідомляв ForUm, 1 жовтня доступ до єдиних та державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України виявився неможливим через технічні проблеми .

Міністр юстиції України Олена Лукаш запевнила, що дані з реєстрів Мін'юсту перебувають у безпеці.

Генеральна прокуратура України оголосила у розшук двох посадових осіб, підозрюваних у причетності до блокування роботи держреєстрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138