У Києві працює 77 підприємців віком до 18 років, повідомила начальник столичного управління Міністерства доходів і зборів Ірина Носачова.

«Якщо протягом 2012 підприємницьку діяльність зареєстрували 17 осіб віком від 16 до 18 років, то протягом 2013 у столиці підприємцями зареєструвалися вже 58 представників молоді», - цитує Носачову прес-служба відомства.

Серед найпоширеніших сфер діяльності столичної бізнесмолоді є торгівля промисловими товарами та продуктами, приготування їжі та надання послуг харчування, надання в оренду та експлуатація власної або орендованої нерухомості, надання перукарських послуг та комп'ютерне програмування.

«На сьогодні наймолодшим підприємцем столиці є дівчинка, якій у серпні виповнилося 16 років. Вона зареєструвалася напри кінці вересня поточного року і надає послуги з навчання мистецтву драми і музики», - розповіла Носачова.

У Міндоходів нагадали, що, згідно з нормами Цивільного кодексу України, фізична особа, яка досягла 16-річного віку і яка бажає займатися підприємницькою діяльністю, може бути зареєстрована підприємцем за умови письмової згоди батьків, опікуна чи органів опіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188