Тайфун «Хайян», що обрушився на Філіппіни в минулі вихідні, став найбільш руйнівним за останні 100 років, пише The Global Times.

Про це заявив начальник відділу координації та відповідних дій Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) Джон Гі нг.

«Трагедія торкнулася 9,8 млн чоловік. За масштабами руйнувань це найсильніший тайфун майже за 100 років», - сказав він.

За словами чиновника, кілька районів країни повністю спустошені, без даху над головою залишилися близько 600 тисяч осіб

Як повідомив Гінг, заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Валері Амос відбула на Філіппіни, щоб оцінити ситуацію в країні і очолити міжнародні зусилля з ліквідації наслідків тайфуну.

За його словами, Амос у понеділок, 11 листопада, оголосила про виділення ООН 25 млн доларів для закупівлі товарів першої необхідності населенню, що опинилося у скрутному становищі.

«Зараз всі наші зусилля спрямовані на якнайшвидше надання гуманітарної допомоги у величезних масштабах», - додав Гінг. Він підкреслив, що постраждале населення потребує головним чином продовольства, медикаментів і тимчасового притулку .

«Нашим пріоритетом є запобігання подальшому погіршенню ситуації у сфері охорони здоров'я в умовах, коли загинули понад 10 тисяч осіб. Необхідно своєчасно поховати їх», - підкреслив він.

Нагадаємо, Пентагон направив авіаносець «Джордж Вашингтон» та інші кораблі військово-морського флоту на Філіппіни для допомоги в ліквідації наслідків тайфуну «Хайян».

Президент Філіппін Беніньо Акіно 11 листопада оголосив у країні режим національного лиха через руйнівні наслідки потужного тайфуну «Хайян».

Нагадаємо, за попередньою інформацією, жертвами тайфуну на Філіппінах стали близько 10 тис. осіб, ще 2 тисячі вважаються зниклими безвісти .

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що громадян України немає серед постраждалих від тайфуну «Хайян».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419