«Ударівці» впевнені у брудній інтризі з боку «Батьківщини» і особисто Арсенія Яценюка щодо ініціювання «податкових» поправок, які створюють перешкоди для висунення у Президенти Віталія Кличка.

Таку думку висловив політолог, керівник Аналітичної групи і м.Григорія Сковороди ВалерийКучерук.

«Ця поправка - не більше, ніж контрольний постріл «Батьківщини» по кандидату-конкуренту. Насправді, матеріали і розслідування, що з'явилися у ЗМІ, а також публічна реакція УДАР у досить чітко продемонстрували, що проблема «цензу осілості» у Кличка, очевидно, є», - зауважив він.

За словами політолога, замовчування цієї проблеми самим УДАРом говорить про болючість теми для Кличка.

«Те, що фракція УДАР не стала звертатися до Президента з проханням про накладення вето на поправки у Податковий Кодекс, цілком природно. Конституційна норма про 10 років проживання в Україні - дуже болюча тема, з якою команда Віталія Кличка воліє боротися замовчуванням. Однак тепер заборона на висунення ризикує перетворитися з проблеми у непереборну перешкоду», - додав Кучерук.

При цьому експерт висловив переконання, що Кличко лише для вигляду демонструє солідарність з версією «Батьківщини», що «податкові» поправки ініціювала Партія Регіонів. На його думку, лідер УДАР у усвідомлює, що тут не обійшлося без Яценюка.

«Фракція УДАРу і особисто Віталій Кличко з останніх сил демонструють солідарність з версією «Батьківщини» про «руку ПР» у справі внесення поправок до Податкового Кодексу. Однак насправді очевидно, що «ударівці» впевнені у брудній інтризі з боку «Батьківщини» і особисто Арсенія Яценюка. Особливо після визнання експертизою справжності підпису депутата Бриченка », - підсумував він.

Нагадаємо, що раніше Президент Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін у Податковий кодекс щодо обліку та реєстрації платників податків та в досконалення окремих положень».

Декілька норм документа свідчать, що у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона вважається такою, яка не проживає в Україні.

Зазначені норми ініційовані депутатом фракції «Батьківщина» Ігорем Бриченком .

В «УДАРі» вважають, що ця норма спрямована проти їхнього лідера Віталія Кличка, який тривалий час проживає у Німеччині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126