Свідок у справі корабельної аварії лайнера «Коста Конкордія» підтвердив факт про те, що командир був не останнім із тих, хто покинув борт судна, яке тонуло, пише AP.

«Капітан Франческо Скеттіно стрибнув у шлюпку з палуби незадовго до того, як це зробив я», - повідомив Стефано Янеллі , який входив до складу екіпажу «Коста Конкордії» як стажер.

За його словами, він не бачив на палубі пасажирів у момент, коли капітан залишив судно. Однак через кілька годин після того, як шлюпка зі Скеттіно на борту прибула на острів Джильо, недалеко від якого сталася трагедія, вертольоти все ще продовжували порятунок пасажирів круїзного лайнера.

Свідок також повідомив, що «в якийсь момент кут крену судна був настільки великий, що екіпаж був змушений утворити живий ланцюг на палубі, щоб уникнути падіння людей у воду в ході рятувальної операції».

Аварія круїзного лайнера, на борту якого перебували понад 4,2 тис. Осіб, сталася 13 січня 2012 року поблизу острова Джильо, біля узбережжя італійської області Тоскана, і призвела до загибелі 32 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

116