Слідчий Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ще не почав допит захисника екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Сергія Власенка у справі за обвинуваченням у побитті колишньої дружини Наталі Окунської. Про це журналістам повідомила прес-секретар генпрокурора Маргарита Велькова.

«Зараз допит підозрювано ї особи ще не розпочався, оскільки і адвокат, і підозрюваний проти того, щоб їх допитували», - сказала Велькова.

За її словами, і Власенко, і його адвокат Олександр Плахотнюк заявляють слідчому, що їм потрібен додатковий час для особистого спілкування, і підкреслюють те, що, можливо, закінчать своє спілкування до 22: 00.

При цьому вона пояснила, що, згідно з чинним законодавством, допитувати особу ніхто не має права після 22: 00.

Тому і Власенко, і адвокат були попереджені слідчим, що якщо о 19:30 вони не погодяться давати покази , то завтра будуть викликані знову в Головне слідче управління для допиту, повідомляє «УНІАН».

Разом з тим, в она спростувала інформацію, яку у присутності свого адвоката Власенко оголосив про те, що нібито йому не були роз'яснені його права і було відмовлено у виклику захисника.

«Інформація не відповідає дійсності, оскільки Плахотнюк вже досить довго перебуває у Слідчому управлінні і спілкується зі своїм підзахисним. Йому (Власенку - Ред.) було роз'яснена та зачитана підозра про вчинення злочину, як того вимагає чинне законодавство», - сказала Велькова.

На запитання, чим займався Власенко протягом кількох останніх годин, перебуваючи у кабінеті слідчого, вона відповіла, що той знайомився з врученим йому повідомленням про підозру і очікував свого адвоката.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 11 листопада, захиснику екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Сергію Власенку вручено повідомлення про підозру у неодноразовому застосуванні фізичних насильницьких дій до колишньої дружини Наталії Окунської.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

342