Конституційна асамблея вже підготувала зміни до Основного Закону щодо адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування і розгляне їх не пізніше 6 грудня. Про це керівник Головного управління Конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента Марина Ставнійчук повідомила у ході «круглого столу» « Реформування місцевого самоврядування в Україні».

«Профільна комісія Конституційної асамблеї вже готує відповідний проект змін до Конституції України в частині адміністративно-територіального устрою, місцевого самоврядування та статусу Республіки Крим», - сказала Ставнійчук, додавши, що засідання КА має відбутися не пізніше 6 грудня, повідомляє «Укрінформ».

Вона підкреслила, що відразу після цього засідання пропозиції щодо змін до Конституції України буде передано до Венеціанської комісії.

Ставнійчук також висловила надію, що Концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні буде затверджена «найближчим часом».

«Якщо після Вільнюського саміту питання адміністративної реформи місцевого самоврядування буде поставлене на порядок денний як одне і з пріоритетних питань співробітництва України з ЄС, це тільки прискорить і дасть новий імпульс, щоб відповідні реформи в Україні рухалися», - сказала вона.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Конституційної асамблеї, перший Президент України Леонід Кравчук повідомив, що А самблея планує у березні оприлюднити концепцію внесення змін до Основного Закону.

Пізніше презентація нового проекту Конституції України була перенесена на травень.

21 червня Кравчук заявив, що Конституційна асамблея має намір остаточно затвердити проект концепції змін до Конституції восени 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

552