Причиною масової загибелі птиці у Тернопільській області стало ураження грибком.

Як повідомив начальник відділу забезпечення протиепізоотичних заходів головного управління ветеринарної медицини у Тернопільській області Володимир Марків, у київській лабораторії, куди направили на обстеження загиблих курчат, встановили, що причиною смерті став аспергільоз - хвороба, викликана різними видами цвілевих грибк ів роду Aspergillus.

«Від цієї хвороби гине від 40% до 90% молодняку, буває і всі 100%. Щось подібне сталося і в даному господарстві, там було до 50 тис. курчат, а залишилося кілька тисяч», - розповів Марків.

За його даними, курчат привезли з Польщі у добовому віці.

Марків вважає, що зараження відбулося вже в Україні, повідомляє «УНІАН».

«Курчата могли заразитися від підстилки із соломи, могли і від кормів. Але складові корму: соя, кукурудза, премікси надходили від різних постачальників, і зараз встановити, що саме було уражене грибком, вже фактично неможливо», - за значив начальник відділу.

За його даними, вся загибла птиця була доставлена на ветсанзавод для утилізації у селі Острів Тернопільського району, який виробляє і з загиблих тварин та птиці кісткове борошно для міндобрив.

У самому господарстві протягом трьох місяців проходитиме санітарне очищення , в даний період птицю туди завозити не будуть.

За даними Марківа, масова загибель птиці мала місце лише в одному господарстві, аналогічних інцидентів останнім часом у Тернопільській області не фіксували.

Як повідомляв ForUm, на птахофермі у Зборівському районі Тернопільської області з 28 по 30 жовтня загинуло 17 тис. голів птиці. У Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України запевнили, що епідемії немає, і цей інцидент не несе небезпеки для здоров'я людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235