Кабінет Міністрів планує виділити 190 млн гривень позабюджетних коштів на придбання і облаштування снігоутворюючої і снігоущільнюючої техніки 2014 року, йдеться в постанові Кабміну №807 від 17 жовтня.

Техніка закуповується для проведення міжнародних змагань з гірськолижного спорту під егідою FIS (Міжнародної лижної федерації) біля олімпійського селища гірськолижного комплексу «Боржава» у Воловецькому районі Закарпатської області.

Крім того, уряд виділить 180 млн гривень на будівництво п'яти озер загальним обсягом 717 тис. кубометрів для забезпечення снігом гірськолижних трас у Закарпатській області, передають «Українські новини».

Озера об'ємом 717 тис. кубометрів будуть побудовані на горах Великий Верх та Плай у Воловецькому районі та Гимба і Магура-Жиде у Межигірському районі Закарпатської області.

Озера також призначені для забезпечення снігом гірськолижних трас гігантського слалому, спеціального слалому, швидкісного спуску та інших дисциплін гірськолижного комплексу «Боржава», а також водопостачання олімпійського села.

Як раніше повідомляв ForUm, Львів і Національний олімпійський комітет задекларували намір претендувати на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128