Президент Філіппін Беніньо Акіно 11 листопада оголосив у країні режим національного лиха через руйнівні наслідки потужного тайфуну «Хайян», повідомляє GMA News. Відповідну заяву глава держави зробив під час телезвернення до народу.

У постраждалих районах Філіппін буде введено низку заходів, спрямованих на якнайшвидше подолання наслідків стихійного лиха. Зокрема, буде встановлено верхню межу цін на базові продукти харчування і предмети першої необхідності, структури, зайняті у відновленні зруйнованої інфраструктури, отримають додаткове фінансування, організації та жителі найбільш потерпілих районів отримають безвідсоткові позики від уряду.

Президент наказав усім державним службовцям робити все можливе для відновлення району лиха і виділив додаткові кошти і з резервного фонду на фінансування робіт, пише «Lenta.ru».

Нагадаємо, за попередньою інформацією, жертвами тайфуну на Філіппінах стали близько 10 тис. осіб, ще 2 тисячі вважаються зниклими безвісти .

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що громадян України немає серед постраждалих від тайфуну «Хайян».

Тайфун «Хайян» став одним із найсильніших у поточному році. Ураганний вітер і проливний дощ пошкодили до 85% усіх будівель у постраждалих районах. Через обрив ліній електропередачі багато міст і селищ досі залишаються без електрики та зв'язку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241