З сьогоднішнього дня Міністерство соціальної політики переходить до антикризового менеджменту у соціальній сфері. Про це заявила міністр соцполітики Наталія Королевська під час апаратної наради, повідомляє прес-служба М іністерства.

«З сьогоднішнього дня у роботі нашого Міністерства відбудуться зміни: ми переходимо до антикризового менеджменту у соціальній сфері. Така робота передбачає мобілізацію всієї соціальної сфери для захисту найбільш вразливих категорій населення», - сказала Королевська.

«У складних економічних умовах соціальна сфера перебуває під великим тиском. І нам потрібно зробити все, щоб захистити і надати максимальну допомогу тим, хто її в першу чергу потребує», - наголосила міністр.

Королевська зазначила, що на М іністерство покладено функції контролю за своєчасністю соціальних виплат і якістю соціальних послуг. «Наше головне завдання - знати реальну ситуацію, здійснювати моніторинг, щоб вчасно реагувати на наявні виклики», - зазначила Королевська.

Передусім, за її словами, необхідно завершити розробку планів антикризових заходів у п'яти напрямах.

«Доручаю керівникам департаментів у середу подати на затвердження п'ять антикризових планів: щодо зайнятості, погашення боргів із заробітної плати, надання соціальних послуг, виплати державних соціальних допомог і страхових виплат і з фондів», - сказала вона.

Крім того, міністр доручила відповідним підрозділам Міністерства вже з четверга розпочати контрольні візити у регіони - перевірити своєчасність соціальних виплат, причини несвоєчасної виплати заробітної плати та якість надання соціальних послуг.

«Ми повинні мати поіменний список людей, перед якими є заборгованість, і щодня контролювати хід здійснення виплат», - підсумувала Королевська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247