В Україні спостерігається позитивна тенденція щодо зниження кількості надзвичайних ситуацій. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході брифінгу заявив глава Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

«Ми проаналізували роботу нашої структури за 10 місяців. Сьогодні можна зазначити, що є позитивна тенденція до зниження загальної кількості надзвичайних ситуацій, які зафіксовані у відповідності з існуючими класифікаціями. Це зниження на 34% у порівнянні з минулим роком. В цьому році у надзвичайних ситуаціях загинуло на 26% менше українців», - сказав М ихайло Болотських.

За його словами, дала свої результати і робота щодо профілактики пожеж на відкритій місцевості.

«Протягом пожежонебезпечного періоду, який тривав у деяких регіонах України з квітня по жовтень 2013 року, кількість пожеж зменшилася у 2,5 рази порівняно з аналогічним періодом 2012 року. А в цьому році не сталося жодної великої пожежі. Хтось може списати це на не дуже спекотне літо. Так, це позитивно вплинуло на ситуацію в цілому, але відсутність великих пожеж - це результат профілактики», - вважає він.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні кількість побутових пожеж зменшилася на 15%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221