Голова комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін не мав законних підстав скликати засідання комітету.

Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Віталій Журавський під час засідання відповідного комітету ВР, йдеться на сайті Партії регіонів.

«Розгляд законопроекту про прокуратуру (№3541) на засіданні профільного комітету до закінчення терміну, встановленого законом, фактично є обмеженням права законодавчої ініціативи для народних депутатів. Стаття 116 закону про регламент Верховної Ради визначає чіткі строки подання пропозицій і поправок до законопроекту, який готується до другого читання. У першому пункті цієї статті чітко написано, що такі пропозиції та поправки вносяться у чотирнадцятиденний строк після дня прийняття законопроекту за основу. У другому пункті написано, що Верховна Рада своїм рішенням може скоротити його не більше, ніж на половину. Таким чином, рішенням ВР від 8 листопада строк розгляду законопроекту (про прокуратуру. - Ред.) був скорочений до семи днів», - зазначив Журавський.

За словами політика, на сьогоднішній день відповідний строк, визначений законом для внесення пропозицій та їх розгляду, ще не закінчився.

«Законопроект про прокуратуру складається зі 100 статей, до того ж містить перехідні та прикінцеві положення. Таким чином, відповідно до ч.2 ст.116 Регламенту Верховної Ради скорочення термінів подачі пропозицій не допускається», - додав парламентарій.

Він зазначив, що представники фракції Партії регіонів не проігнорували засідання комітету, а, навпаки, вчинили відповідно до закону. У той час як Кожем'якін, згідно із законом, не мав права скликати засідання профільного комітету», - пояснив політик.

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №3396 про внесення змін у законодавство, що стосується удосконалення законодавства з питань проведення виборів народних депутатів.

Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроект «Про прокуратуру».

Нагадаємо, Європейська комісія закликає Україну поквапитися з прийняттям у другому читанні євроінтеграційних законопроектів і вирішенням ситуації з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, оскільки 18 листопада ЄС прийме рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

494