До 15 листопада електропоїзди категорії Інтерсіті+ будуть повністю готові і адаптовані до зимових умов. У цьому представників Укрзалізниці запевнили фахівці компанії Hyundai, повідомляє прес-центр УЗ.

Під час попередньої перевірки швидкісних електропоїздів генеральний директор Укрзалізниці Сергій Болоболін зазначив, що підготовка рухомого складу до осінньо-зимового періоду 2013-2014 рр. буде включати цілий перелік різних технічних робіт.

Щоб електропоїзди безперебійно рухалися по маршрутах восени і взимку, фахівцями Української залізничної швидкісної компанії і Hyundai були узгоджені і підписані пропозиції щодо комплексної модернізації, а також складено список мінімальної кількості необхідних запчастин, які повинні бути в наявності на ТПС «Дарниця».

При проведенні модернізації електропоїздів виробництва Hyundai Rotem були враховані причини їх несправності. Перший етап (16 видів робіт з модернізації) почався в січні 2013 року. Зараз, на другому етапі, проводяться 12 видів модернізації, які дозволять зменшити вплив погодних факторів. На всіх швидкісних поїздах вже встановлено новий тип струмоприймачів, а також удосконалено підвагонні кріплення - тепер попадання в них снігу, вологи і пилу унеможливлене .

Крім того, на дахах вагонів електропоїздів встановлені системи відеоспостереження, що дозволяють цілодобово відслідковувати причини пошкодження струмоприймачів та стан контактної мережі.

Щоб електропоїзди вийшли на маршрут в бездоганному стані, на ТПС «Дарниця» організований триступеневий контроль якості виконаних робіт.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197