Україна є найважливішим безпосереднім сусідом Європейського Союзу. Про це заявив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський під час засідання круглого столу «Реформування місцевого самоврядування в Україні» сьогодні у Києві.

«Коли мене запитують, чому я зацікавлений у тому, щоб Україна стала асоційованим членом ЄС, я нагадую, що Україна є найбільш важливим безпосереднім сусідом ЄС», - підкреслив посол.

Але, за словами Томбінського, Євросоюзу потрібен надійний і стабільний партнер, політика якого є передбачуваною, повідомляє «УНІАН».

«Коли ми говоримо про надійність партнера, то нам потрібен такий партнер, у якого політика передбачувана... Думаю, що всі сусіди України виграють від того, що вона буде у політичному і економічному плані передбачуваною. Не можу сказати, що зараз вона не така, що вона слабка країна. Але Україна не завжди використовує свій потенціал», - сказав голова Представництва ЄС в Україні.

Крім того, вн зазначив, що оптимістично ставиться до того, як буде реалізовуватися Угода про асоціацію з ЄС після Вільнюського саміту. «Але нам потрібно ще зібратися у Ві льнюс», - сказав Томбінський.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати на Вільнюському саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233