У разі виникнення природних катаклізмів в осінньо-зимовий період 2013-2014 рр. державні структури в Україні спрацюють якісніше та ефективніше, ніж під час снігопадів у березні цього року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході брифінгу заявив глава Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

«У мене є повна впевненість, що у разі виникнення природних катаклізмів всі держструктури спрацюють якісніше й ефективніше», - переконаний він.

За словами глави ДержНС , в усіх областях України були проведені відповідні навчання. «Я чув з цього приводу іронічні оцінки, але хочу запевнити, що ніякого параду техніки і показухи не було. Такі навчання - загальносвітова практика, це як тренування спортсмена. Чим більше він тренується, тим краще виступить на відповідальних змаганнях. Ми повинні тренуватися, щоб на практиці застосувати всі алгоритми», - зазначив він.

За словами глави ДержНС, на навчаннях були відпрацьовані вирішення всіх проблемних ситуацій, які проявилися у Києві під час березневих снігопадів. «Ми не закриваємо очі на ці проблеми, а винесли їх на навчання і спробували максимально відпрацювати. Якщо у столиці виникне природний катаклізм - ми покажемо, як підготувалися», - сказав він.

Крім того, Болотських зазначив, що з початку осінньо-зимового періоду важка техніка розосереджена у проблемних районах не тільки Києва, але й України. «Підготовлена система превентивних заходів. Перевірена злагодженість роботи органів місцевої влади, а готовність техніки в областях - у рази краща , ніж у попередні роки», - заявив чиновник.

«Що стосується Києва, то в разі сильних снігопадів час роботи метрополітену буде збільшено на необхідний термін», - сказав він.

При цьому Болотських нагадав, що Кабінет Міністрів затвердив план оперативного реагування на подібні ситуації і виділив 8,5 млн грн із резервного фонду для закупівлі снігоприбирального інструменту для волонтерів. «Створена група із 40 тис. чоловік, які будуть реагувати на снігопади. Для цього також підготовлено 11 тис. одиниць техніки, включаючи авіацію. Також ми готові встановити більше 3 тис. пунктів обігріву та організувати соціальні патрулі на рухомій техніці , які минулого року надали допомогу 100 тис. українців», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181