Викуп інвестиційним фондом Franklin Templeton (США) приблизно 20% держборгу країни – позитивний сигнал. Про це в ексклюзивному коментарі ForUm'у заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

За словами експерта, це сигнал як для внутрішніх і зовнішніх фінансових ринків, так і для провідних рейтингових агентств. «Швидше за все, дана подія помітно змінить ставлення всіх цих інституцій до України та її платоспроможності. Остання і без того перебуває на достатньому рівні, але тепер довіра зросте», - переконаний аналітик.

Він уточнив, що тепер Києву стане простіше залучати капітал із зовнішніх ринків. «І, звичайно ж, втрачають всякий сенс розмови про дефолт України і т.п. Сьогоднішня подія обрубує ці домисли на корені. Адже головне навіть не в самому по собі факті придбання держоблігацій на $5 млрд, а в тому, що серйозні інвестори зацікавилися нашими боргами, захотіли їх придбати. Це дасть позитивний поштовх у сім іншим нашим партнерам», - наголосив фахівець.

Він додав, що все це незабаром позначиться і на вітчизняній економіці в цілому. «Ефект може бути помітний вже до кінця року», - резюмував Карасьов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184