Українські аграрії побили рекордний урожай зернових 2011 року у 56 мільйонів тонн. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Українські аграрії вже подолали рекордний урожай зернових 2011 року у 56 мільйонів тонн. У цілому з полів зібрано 57 млн тонн зерна. А це 94% площ під зерновими. Тобто залишилося ще зовсім трохи. При цьому хочу за значити, що завдяки сприятливим погодним умовам аграріям вдалося вийти на рекордні темпи збирання зерна - більше 1 мільйона тонн на добу», - підкреслив Присяжнюк.

Міністр зазначив, що завдяки таким темпам вже найближчим часом Україна досягне максимального історичного показника врожаю зернових у 60 млн тонн.

Також Присяжнюк додав, що значною мірою нинішньому рекордному врожаю сприяло нарощування врожайності зернових.

«Нам не можна зупинятися на досягнутому. І наше завдання - вийти на рівень 90% від урожайності розвинених країн. При цьому необхідно зберегти існуючі площі. Звичайно, це не відбудеться за один рік. Однак ми працюємо над стимулюванням подальшого приросту і плануємо вийти на прогнозований нам ООН показник у 72 млн тонн зерна до 2020 року. Це реальна планка. Щоб її досягти, ми максимально коригуємо державну політику», - зазначив Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141