Робоча група з напрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном оголосила перерву в роботі до 16:30, не ухваливши жодного рішення, передає кореспондент ForUm'у.

Зокрема, на засіданні не досягнута домовленість щодо того, який законопроект прийняти за основу.

Представники опозиції пропонували прийняти за основу проект закону, яким пропонується внесення змін до ст.84 Кримінального кодексу України.

Як заявив народний депутат від фракції ВО «Батьківщина» Андрій Кожем'якін, законопроектом, напрацьованим опозицією, пропонується надати засудженому право на лікування за кордоном у разі, якщо протягом 365 днів він безперервно перебував у денному стаціонарі поза межами пенітенціарних установ і таке лікування не привело до повного його одужання.

«Рішення про лікування за кордоном особи, засудженої до позбавлення волі, приймає суд за заявою самого засудженого, його захисника, близького родича або уповноваженого представника пенітенціарної установи, в якій особа відбувала покарання, протягом п'яти днів з моменту надходження такої заяви», - пояснив нардеп.

Крім того, за його словами, до заяви має бути додано листа медустанови іноземної держави про згоду прийняти засудженого на лікування.

Представники більшості відмовилися приймати дану ініціативу за основу.

Передбачається, що під час перерви, згідно зі стенограмою засідання, буде напрацьований документ, який включає в себе пропозиції від усіх членів робочої групи.

Нагадаємо, 8 листопада Рада створила тимчасову робочу групу з підготовки законопроекту про виїзд засуджених для лікування за кордон на пропорційній основі.

Головою робочої групи обраний депутат від фракції ПР, член комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Геннадій Васильєв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153