Будівництво і капітальний ремонт станцій технічного обслуговування автомобілів (СТО), автомийок, а також експлуатація гідроелектростанцій (включаючи малі та ГАЕС) внесені в оновлений перелік видів діяльності з підвищеною екологічною небезпекою.

Відповідне рішення закріплене постановою Кабінету міністрів №808 від 28 серпня 2013 року.

Всі види діяльності та об'єкти, включені в оновлений перелік, підлягають обов'язковій державній екологічній експертизі.

Крім того, Кабмін встановив, що до об'єктів підвищеної екологічної небезпеки будуть належати тільки установки з виробництва електричної енергії, гарячої води та пари тепловою потужністю понад 200 кВт. Раніше такої нижньої межі не існувало, передає «Інтерфакс-Україна».

Крім цього, в оновлений перелік включена експлуатація ліній електропередачі та підстанцій напругою не менше 330 кВ, радіотехнічних об'єктів, будівництво транспортних терміналів, пристаней, глибоководних суднових ходів, низки інших об'єктів.

Якщо раніше до об'єктів підвищеної екологічної небезпеки належали всі тваринницькі комплекси продуктивністю понад 5 тис. голів і птахофабрики, то зараз встановлені нові обмеження. Так, в оновлений перелік внесені комплекси з вирощування свиней з чисельністю не менше 5 тис. голів, великої рогатої худоби з чисельністю не менше як 2 тис. голів, хутрових тварин з чисельністю не менш як 3 тис. голів, птиці з чисельністю не менше 60 тис. курей-несучок, не менше 85 тис. бройлерів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238